Támogatási szerződés letöltése

Támogatási szerződés módosítás

Kedvezményezett: Nagytálya Község Önkormányzata

Projekt címe: A Nagytályai Szivárvány Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Azonosító: TOP-1.4.1-15-HE1-2016-00002

Támogatás összege: 20 688 290,- Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A tervezett befejezése dátuma: 2018.11.30.

 

A projekt átfogó célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése Nagytályán a Szivárvány Óvoda infrastrukturális fejlesztésével. A projekt fő célja a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése. Projektünk elsődleges célja a 3-6 éves gyerekek óvodai elhelyezését szolgáló épületek fejlesztése.

Az intézmény gazdaságos működéshez nélkülözhetetlenné vált a nyílászárók cseréje, valamint a homlokzat hőszigetelése. A tetőszerkezet a folyamatos javítgatások ellenére elhasználódott. Nagyobb esőzésekkor több helyen beázik. A mindennapi munkát nehezíti a vizes blokkok elhasználódása, a WC öblítésére a gyerekek önállóan nem képesek a csapok állapota miatt. A külső vakolat sok helyen elvált a faltól, több helyen hiányos, ez nem esztétikus, és a gyermekekre valamint az épület állagára nézve is veszélyes. Az alapító okirat tartalmazza, hogy az intézmény vállalja a befogadó elvű nevelési gyakorlat megvalósítását, de ennek feltételei - az épület akadálymentesítése - még nem biztosítottak, így az épületet akadálymentesíteni szükséges. Egészséges és környezetbarát óvodai környezet biztosítása a cél.

A megvalósuló tevékenységünk célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsük a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsük az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítsuk a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférést.

A projekt célja a Nagytályai Szivárvány Óvoda infrastrukturális fejlesztése, az épület felújítása, akadálymentesítése, melynek keretében a 259,11 m2 alapterületű épület kerül fejlesztésre. A projekt keretében férőhelybővítés, szolgáltatásfejlesztés és eszközbeszerzés nem történik.

A meglévő épület bejutási lehetőségei és egyes helyiségei annyiban változnak, hogy a teraszra érkező akadálymentes rámpától a bejutás biztosítva lesz a mozgáskorlátozottak számára is az épület óvodások által használt területeire. A bejárati ajtókat, küszöbmentes és akadálymentes közlekedésre alkalmas ajtókra cseréljük ki. Az egyik öltözőből nyíló tárgyalót átalakítjuk akadálymentes WC-re, az eddig vegyes tárolónak használt helyiségből pedig kialakítunk egy szülői tárgyalót. A tetőszerkezetet megerősítjük és a bitumenes lemezt cserepes lemezre cseréjük. A vizes helyiségek vízszigetelést kapnak, a födémen, az oldalfalon, a lábazaton, és a padlón szintén szigetelés kerül elhelyezésre. Új műanyag ablakok kerülnek behelyezésre, melyek hőszigetelt üvegezéssel készülnek. A homlokzat műgyantás, kapart vakolatot kap.

A fejlesztés célja az, hogy az épület felújításával mind a gyermekek, mind a dolgozók lényegesen jobb körülmények között tevékenykedhessen, biztosítsuk a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést a településen.

 

Vendégkönyv

2018. november 15. csütörtök
Albert, Lipót
06:4316:02

Holnap
Ödön, Edmond
napja lesz.